Author: URSULA K. LE GUIN Genre: , ,
Rating

Selamlar,

Serinin ikinci kitabı da bitti… Ve yine çok keyifli heyecanlı bir yolculuk yaşadım. Başta “yahu bu kitaplar seri halinde değil sanırım” desem de, sonrasında içim rahatladı. İlk kitap ile birbirine bağlandı sonunda.

Bu sefer başrolde bir kadın var. Tenar özel bir günde doğar ve kaderi doğduğu gün çizilmiştir. Baş Rahibe olacaktır ve zaman içerisinde kendisine yüklenen görevleri yerine getirmesi gerekecektir. Adı bile ondan alınır Arha olur. Taa ki ilk kitabımızdaki kahramanımız ortaya çıkana kadar.

Açıkçası hareketlilik olarak ilk kitaptaki kadar büyük bir koşturmaca yoktu. Ama yine merak uyandıran bir hale evrildi. Bu kitabın yorumlarına baktığım zaman ve kitabın arkasındaki yazarın yazdığı açıklamadan sonra bir aydınlanma yaşadım diyebilirim. Kitabın içerisindeki süreç aslında bir kadının baskılarla geçen yaşamını ve sonrasında yaşadığı aydınlanmayı anlatmakta. Başkalarının ona biçtiği rol ve aslında olduğu kişi arasındaki kocaman fark. Yani çoğu kadının toplum içerisinde yaşadığı gerçeklik.

Okumaya devam o zaman…

Yolculuğun devamını çok merak ediyorum ve kesinlikle bu kitap kocaman bir yolculuk serisi…

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply